Tavuklar neden yumurtlamaz

Tüy dökümü, mevsimsel geçişler ve kış mevsiminde YARKA tavukların pek çoğu metabolizma açısından zayıfladığından yumurtlamayı bırakır. İlgili dönemde iseniz bir süreliğine yumurta verimi elde etmeyi aklınızdan çıkarmalısınız. … Uygun olmayan bir rasyon ile beslemede tavuklar yumurtlamaya ara ve son verebilirler.

Tavuklarda yumurta verimini artırmak için ne yapmalı?

Tavuklara yumurtlama devresinde günde 14-16 saat ışık almaları sağlanmalıdır. Gün ışığı ile birlikte akşamları kümeste yapılacak bir aydınlatma programı ile bu süre yakalanmalıdır. Kış ayıyla birlikte kısalan gün ışığı nedeniyle, yeterli ışık süresi sağlanmayan sürülerde verimde düşüş gerçekleşmektedir.

Tavuklar uzun süre neden Yumurtlamaz?

Stres, tavuklar için büyük bir sorun olabilir. … En çok görülen stres nedenleri: Kümes / yer değişiklikleri: Ortamındaki bir değişiklik yumurta üretiminin yavaşlamasına veya geçici olarak durmasına neden olabilir. Folluğu değiştirmek gibi basit bir şey bile, tavukların yumurta üretiminin yavaşlamasına neden olabilir.

Ataks tavuklar neden Yumurtlamaz?

Tavuklarınız iç yada dış parazitleri olduğu için yumurtlamıyor olabilir , çünkü iç ve dış parazitler tavukları hasta eder ve birçok hastalığın ilerlemesine neden olur. Tavuklar stresli olduğu için yumurtlamıyor olabilir .

Tavukların yumurta yapması için ne yapmalı?

Tavukların gözlerinde ışığa hassas bir sistem vardır ve eğer yeterli miktarda ışık bu sistem tarafından algılanır ise, tavukları yumurta yapmak için etkileyecektir. Tavukların yumurtalığı normalde her 26 saatte bir kere yumurta sarısı üretimi yapar. Ve bu sarının çevresinde kabuk oluşarak yumurta üretilir.

Yumurta tavuğuna ne yedirilir?

Yumurta tavuklarının beslenmesinden kullanılan besin maddelerini şu şekilde detaylandırmak mümkündür; Kalsiyum oranı yüksek yemler. Salma olarak bakılan tavuklar da dahil olmak üzere; kıvırcık, maydanoz vb. yeşillikler ile haftada 2 kez takviye edilmesi.

Horoz yumurta verimini etkiler mi?

Uzun süre tavuklarla uğraşan insanlar horoz olmadan da tavukların yumurtladığını bilir. Yani kesinlikle gerekli değil. Horozun tavuklarla birlikte beslenmesi yumurtaların döllü olması için, bu ise eğer o yumurtalardan civciv elde edilecekse gereklidir.

Tavuklara hangi vitamin verilmeli?

Vitaminlerden en önemlilerini burada sıralayalım:

  • Vitamin A. Temel vitaminlerden biridir. …
  • Vitamin D. Vücuda giren kalsiyum ve fosfor bu vitamin yardımıyla işe yarar. …
  • Vitamin E. Kanatlıların yumurtalarında yavrunun gelişmesi için bu vitamine ihtiyaç vardır. …
  • Vitamin B2. …
  • Pantotenik asit.