Sağlık sigortam var mı

Sağlık sigortam olup olmadığını nasıl öğrenirim?

Genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanabilme durumunuzu https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama linkine tıklayarak sorgulayabilirsiniz.

Öğrenciyim sigortam var mı?

* Öğrencilik işlemleri SGK sistemine işlemediği için anne veya babasından sağlık hizmeti alamayan 25 yaş altı üniversite öğrencisi gençler ile üniversiteden mezun olan 25 yaş altı gençlerin sağlık hizmetinde sorun yaşamaları halinde SGK İl Müdürlüklerine başvurarak sağlık sigortasını kontrol ettirmeleri önerilmektedir.

Genel sağlık sigortası aktif mi?

– E Devlet uygulamasından öncelikle, şifrenizle giriş yapmalısınız. – Arama bölümüne 'GSS' yazınız. – Karşınıza çıkansgk-gss-borc-dokumu" target="_blank" rel="noopener noreferrer"> 'Sosyal Güvenlik Kurumu/Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama' sekmesine tıklayınız.

Devlet sağlık sigortası Nedir?

Genel sağlık sigortası; kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigortayı, ifade etmektedir.

Annem benim sağlık sigortamdan yararlanabilir mi?

Anne ya da babanızın herhangi bir sağlık güvencesi yoksa ve sizin var ise anne/babanız sizin sigortanızdan yararlanabilir. … Sigortalıların ya da emeklilerin bakmakla yükümlü olduğu diğer bir ifade ile sağlık güvencesinden yararlanabileceği kişiler eşi, çocukları, anne ve ba…

SSK Sorgulama aktif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz. İdeal olanı, 4 ya da 3 çalışana (aktif sigortalıya), 1 çalışmayan (pasif sigortalı) düşmesi.

Üniversite öğrencisi GSS öder mi?

=> Üniversite okuyan öğrenciler ise 25 yaşını geçmemiş olması kaydıyla GSS prim borcu ödemez. => Üniversitede okuyan bir öğrenci 25 yaşını geçerse her ay 53 TL GSS prim borcu ödemesi gerekir. … Üstelik uzun süreli borçların ödenmemesi durumunda gecikme zammı da ödemek durumunda kalırsınız.