Reyhan otu fesleğen

Fesleğen ve reyhan aynı şey mı?

Reyhan ballıbabagiller ailesinden olup, diğer adıyla fesleğen olarak bilinir. … Pek çok kişi reyhanla fesleğeni farklı bitkiler olarak bilirler ancak bu iki bitki tamamiyle aynıdır. Fesleğen, reyhan bitkisi üzerinde oluşan doğal yâda yapay yollarla gerçekleşmiş kültivar işlemleri sonucunda oluşmuştur.

Taze Reyhanla ne yapılır?

Reyhan taze olarak en çok salatalara ilave edilir. Bunun haricinde sarma, dolma gibi geleneksel yemeklere katıldığında da yemeğe hoş bir aroma ve lezzet verir. Kurutulmuş reyhan, et yemeklerinde ve cacıklarda kullanılabilir.

Reyhan Şerbeti kimler içemez?

Hamile ve emziren kadınların da kullanması sakıncalı olabilir. Reyhan hipoglisemik etkiye sahiptir. Herhangi bir ameliyattan 2 hafta önce kullanımı kesilmelidir.

Reyhan otu hangi hastalığa iyi gelir?

Diyorsanız işte yanıtı.

  • Metabolik faaliyetlere yardımcı olur.
  • Anti bakteriyel özelliği ile bulaşıcı hastalıkları önler.
  • Soğuk algınlığı hastalıklarına karşı savaş eder.
  • Sigara bıraktırmaya yarar.
  • Ağız kokusunu önler.
  • Vücuttaki asitleri dengeler. …
  • Gastrit ve ülser gibi hastalıklara iyi gelir.
  • Sindirimi kuvvetlendirir.

Fesleğen yerine reyhan kullanılır mi?

Lamiaceae (Ballıbabagiller) familyasından fesleğen (ve reyhan) Ocinum cinsinin O. basilicum türündendir. Türkçede genelde kullanılan adı fesleğendir. Bazı yörelerde sadece reyhan derler ve fesleğen adını bilmezler. Ege'de fesliken denir.

Fesleğenin diğer adı nedir?

diye merak edenler sözlüğe baktıklarında bu bitkinin ballıbabagiller familyasından, Akdeniz ülkelerinde yetişen, yaprakları güzel kokulu, beyaz veya pembe çiçekli, bir yıllık ve otsu bir süs bitkisi olduğunu görürler. Fesleğen diğer adı ile yani reyhan olarak da anılır, özellikle Anadolu'da bu şekilde isimlendirilir.

Reyhan otu hangi yemeklerde kullanılır?

Peki reyhan hangi yemeklerde kullanılır? Aynı fesleğen gibi reyhan da et ve balık yemeklerine ayrı bir lezzet katar. Özellikle tavuklu yemeklerine, somona, yengeç, ıstakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerine ilave edebilirsiniz. Zeytinyağlı soslarla, domatesle ve mozarella peyniriyle birlikte de tüketebilirsiniz.