Regli öncesi gerginlik

Premenstrüel sendromu, adet öncesi gerginlik sendromu anlamına gelir. Adet kanamasının yaklaşmasına çok az kalmışken, kadınların yaklaşık %75'inde hormon düzeylerinin değişmesine bağlı olarak bazı şikayetler gözlemlenir. Bu grubun yarısında yakınmalar genellikle hafiftir ve kişinin günlük yaşantısına çok yansımaz.

Adet öncesi gerginlik neden olur?

Adet öncesi gerginlik, sinir, duygu durum gibi psikolojik ve ödem, iştah artışı, baş ağrısı gibi fizyolojik belirtilerle kendini gösteren PMS'nin nedenleri arasında merkezi sinir sisteminde oluşan duyarlılık ve genetik etkenler bulunuyor.

Adet dönemi yakın stresine ne iyi gelir?

Düzenli yapılan yürüyüş ya da egzersizlerin, bu sorunun etkilerini azalttığı belirlenmiştir. Spor ya da egzersiz sonrası vücuttaki endorfin seviyesinin artması, rahatlamaya ve gevşemeye neden olacaktır. 3. Günlük ortalama 8 saat uyumak adet öncesi gerginlik sendromunun olumsuz etkilerini azaltmaktadır.

Regl öncesi gerginlik nedir?

Adet öncesi gerginlik, yani premenstrüel sendrom ya da kısaca PMS, adet öncesi dönemde kadınlar tarafından yaşanan duygudurum dalgalanmaları, göğüslerde hassasiyet, yemek isteği, yorgunluk, sinirlilik ve depresyon gibi çok çeşitli belirti ve semptomların bütününe verilen isimdir.

Adet öncesi huzursuzluğa ne iyi gelir?

Basitçe dinlenmek, egzersiz yapmak, daha sağlıklı beslenmek, temiz hava almak ve stresten uzak durmak; adet öncesi sendromu belirtileri ile baş etmek için oldukça etkili yöntemler.

Adet öncesi sendromu kaç gün önce başlar?

Adetten 10 ila 15 gün önce başlayan ve adet sonlanana kadar devam eden; ani duygu durum değişiklikleri, uyku düzensizliği, gerginlik, göğüs bölgesinde hassasiyet, ödem, halsizlik, sıcak basması, beslenme bozukluğu, baş ve kasık bölgesinde ağrı, kramp, bazı cilt sorunları ve konsantrasyon eksikliği gibi belirtiler PMS …

Kadınlar adet döneminde neden sinirli olur?

Progesteron hormonu tüm dengemizi alt üst ederek bizi asabiyet ve anksiyeteye itiyor. Bu hormon ve östrojen rahmi hazırlarken bağırsaklarda gevşeme, şişkinlik gibi durumlar oluşabiliyor. Aynı zamanda insülin sebebi ile yemek yeme ve tatlı besinlere hassasiyet başlıyor.

Regl depresyonu nasıl geçer?

Bu sendromun tedavisi psikiyatriktir. En etkili ilaçlar antidepresanlardır. Beraberinde kalsiyum, magnezyum, A, E ve B6 vitamin takviyesi yapılabilir. Adet dönemi sendromun tedavisi adet döneminde başlayıp biten bir süreç değildir.