Radyo frekansı ile tanımlama

Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) teknolojisi, radyo frekansı kullanarak nesneleri tekil ve otomatik olarak tanımlama yöntemidir. RFID, temel olarak bir etiket ve okuyucudan meydana gelir. RFID etiketleri Elektronik Ürün Kodu (EPC) gibi nesne bilgilerini almak, saklamak ve göndermek için programlanabilirler.

Radyo frekansı tanımlama sistemlerinin bileşenleri nelerdir?

Radyo frekans tanımlama sistemleri, radyo frekansı ile yapılan sorguları al- maya ve cevaplamaya olanak tanıyan etiket (transponder), okuyucu (alıcı- verici) ve alınan bilgilerin depolandığı veri tabanından oluşmaktadır.

Radyo frekans Tanıtma teknolojisinin özellikleri nelerdir?

Bu teknoloji temel olarak okuyucu, etiket ve bunlara bağlı antenlerden oluşur. Radyo frekansı aracılığı ile etiketten bilgi okunur veya yazılır. Bu şekilde nesnelere yerleştirilen ya da taşınabilir etiketler sayesinde birçok alanda bilgi saklama, kontrol ve takip işlemi gerçekleştirilir.

Radyo frekans nasıl yazılır?

Yüksek frekanslı dalgaya radyo frekans denilir. Bu dalga RF kısaltmasıyla gösterilir. (RF yardımıyla taşınan bilgi de ses ise AF, görüntü ise VF kısaltmasıyla gösterilir.)

Radyo frekansı nasıl elde edilir?

Bir antene elektrik verip bu elektriği keserseniz radyo dalgası oluşur. Elektriğin gücü kapsama alanını, kesme oranı frekansını oluşturur. Fakat buna bir bilgi yüklemek için ayarlayıcı kullanmalısınız. Ayarlayıcı, bilgiyi sinüs dalgası olarak radyo dalgasının üzerine bindirir, yani elektrik akımını kontrol eder.

Radyo frekans alanı nedir?

Radyo frekans yayılımı, radyo sinyallerinin dünya atmosferinde veya boş alanda bir noktadan diğerine iletilme şeklidir. Bunlar elektromanyetik dalgalar olduğu için yansıma, kırılma, kırınım, soğurma, kutuplanma ve saçılma gibi özellikler gösterirler.

RFID kullanım alanları nelerdir?

RFID sistemi kullanım alanları genelde insanların hayal gücü ile sınırlı olmaktadır. En yaygın uygulama tahsilat sistemleri, havaalanları güvenlik ve bagajlar otomasyonu, geçişlerin kontrolü, üretim takip, otopark otomasyonu ve de varlık takibi olmaktadır.

Radyo Frekanslı Tanıma teknolojisi hangi amaçla kullanılmaktadır?

Radio Frequency Identification (RFID) ya da “Radyo Frekanslı Tanımla” şeklinde Türkçeleştirilirse; canlıları ya da nesneleri radyo dalgaları ile tanımlamak için kullanılan teknolojilere verilen genel isimdir.