Kitap kaynakçada nasıl gösterilir

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül "," işareti konulur.16-Aug-2021

Çeviri kitap bölümü nasıl kaynak gösterilir?

Bölüm Yazarının Adı Soyadı, “Bölüm Adı”, çev. Çeviren, Kitap Adı, ed. Editör Adı Soyadı (Basım Yeri: Yayıncı, Basım Yılı), Cilt/Sayfa Numarası.

Çok yazarlı kitap kaynakçada nasıl gösterilir?

İkiden Fazla Yazarlı Kaynak: Metin içinde ikiden fazla yazarlı kaynaklara yapılan göndermede sadece ilk yazarın soyadı verilir; diğerleri için “vd.” ifadesi ile parantez içinde yıl ve sayfa numarası belirtilir. (Akalın vd., 2012: 33). Yazarı Olmayan Kaynak: (Eserin Adı -uzun ise ilk iki kelimesi-, Yıl: s. No).

Kitap referansı nasıl verilir?

Yazarın Soyadı ve Adının İlk Harfi, Basım Yılı, Eserin Adı (İtalik olarak), Baskı, Yayımcı, Yayım Yeri. Referans Tipi Metin İçinde Kullanım Referans Listesi Gösterimi Tek Yazar Yazarın soyadı, eserin yayımlandığı yıl verilir.

Kitap Kaynak nasil gösterilir?

Yazar Adı Soyadı, Kitap Adı, Baskı Sayısı (Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi; Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, Kitap Adı, Sayfa Numarası.

Editörlü kitaplar nasıl kaynak gösterilir?

Editörlü kitabın tamamına veya editörün yazdığı kısımlara “KitapEditörlü” kapsamında atıf yapılır. Editörlü kitabın içindeki yazarı belli bölümler ise yazar ismi belirtilerek “Kitap Bölümü” türünde kaynak gösterilir.

Resmi gazete nasıl kaynak gösterilir?

Resmi Gazete, yayınlandığı tarih (gün, ay ve yıl olarak) ve sayısı belirtilerek yazılmalıdır. Örnek: Organ nakli ile ilgili kriterler yasa ve yönetmeliklerle açıklanmıştır (T.C. Resmi Gazete, 12 Mart 2002, sayı: 351).

Kaynakçada ne yazılır?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır.