Kişi kendi nikahını kıyabilir mi

Görüldüğü gibi şahitlerin bulunmadığı bir nikah geçerli değildir ve kişi şahit olmadan nikahını kıyamaz. Nikâh, talâk diğer bir ifade ile evlilik ve boşanma dinî bir müessesedir; aynı zamanda ibadetler içinde değerlendirilir. Çünkü kaynağı Kur'ân ve hadistir.06-Nov-2016

Telefon ile nikah kıyılır mı?

Telefonla vekâlet verilerek veya çiftler ayrı ülkelerde olduğunda 3G teknolojisi ile imam nikâhı kıyılabilir mi? H.K: Telefonla vekâlet, caizdir. M.K.: Vekâlet yolu ile de 3G sistemiylede kıyılabilir.

Hoca olmadan imam nikahı kıyılır mı?

İmam nikahını herhangi bir cami hocası veya imamın kıyması zorunlu değildir. Allah'ın emir ve yasaklarını bilen, imam nikahı prosedürlerine hakim bir kimsenin kıyması da uygundur. Önemli olan gerekli şartların sağlanması ve Allah ve İslam inancı olan kişilerin bir araya gelebilmesidir.

Allah katında evlilik nasıl olur?

İslam inancında kadın ve erkeğin Allah katında eş sayılması için imam nikahı zorunlu tutulmaktadır. İslam inancına göre imam nikahı, din görevlisinin 2 erkek yahut 1 erkek 2 kadın şahitliğinde birtakım dualar ve ayetler okunarak, eşlerin birbirlerini kabul etmeleri ile gerçekleşir.

Evli bir kadın başka bir erkekle imam nikahı kıyabilir mi?

Bir okuyucumdan mesaj geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi web sitesinde evlilik konusunda Bakara Suresi 231. ayete atıf yapılarak 'Hakların zayi ve tarafların mağdur olacağını bile bile resmi nikâh yapmadan imam nikâhı ile evlenmek caiz değildir' ifadesine yer verilmiştir. …

Online evlilik olur mu?

Hayır. Çiftler, online nikah başvurusu yapamaz. Başvuruların mutlaka belediyeye giderek yapılması gerekiyor.

Vekaletle evlenebilir mi?

Evlenme evlendirmeye yetkili bir görevli önünde en az iki tanıkla birlikte ve bizzat tarafların huzuru ile aleni olarak yapılır. Davetli bulunmaması, evlenmenin aleni yapılmadığı manasına gelmez. Vekaletle evlenme yapılamaz.

İmam nikahı için ne gerekli?

Önce evlenecek olan erkek ve evlenecek olan hanımın evlenmelerine engel herhangi resmi ve dini bir şey olmamalıdır. İmam nikahı için iki şahit olmalıdır; ortada bir mehir olacak. Kadının boşanma durumunda elinde kalacak maddi güvence, maddi imkandır. Mehir, başlık parası değildir, mehiri damat geline verir.