Hoş bulduk mu hoş buldum mu

TDK'da kelimenin doğru yazımı "hoş bulduk" şeklinde ayrı yazılır.28-May-2019

Hoş geldin diyene ne denir?

"hoşgeldin" tekil olabilir, saygı gereği ama normali cevaben "hoşbulduk" denir, samimi ortam da olsa. gerçi bu dediğim tabii "hoşgeldiniz" karşısında da cevap olarak kullanılıyor.

Hoş buldum nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Hoşbulduk şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hoş bulduk şeklinde olmalıdır.

Hoşgeldin kime denir?

HOŞ GELDİN NE DEMEK: Gelen kişiye söylenen selamlama sözü.

Hoşgeldin mi hoş geldin mi?

TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda hoşgeldin kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK'da kelimenin doğru yazımı "hoş geldin" şeklinde ayrı yazılır.

TDK nasıl yazılır?

Ayrıca TDK kısaltması te de ka şeklinde kısaltıldığı için, yine kısaltmanın ekleri yanlış olabilmektedir. Türk Dil Kurumunun Nasıl Yazılır? Burada bu kurumu ifade ederken kesme işareti ile ayırma yapılmaz. Yani; Türk Dil Kurumu'nun yazımı yanlış iken, Türk Dil Kurumunun ifadesi doğru yazımıdır.

Hoş geldin ne zaman denir?

Hoş Geldin Ne Demek Bir yere gelen kişileri güzel karşılamak için kullanılan hoş geldin sözcüğü, Farsça ve Süryanice kelimelerin bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Gelen kişileri memnuniyetle karşılamak anlamına gelir.

Hoşgeldiniz hangi durumda kullanılır?

gelene söylenen esenleme sözü. çoğunlukla yanlış biçimde "hoşgeldiniz" olarak yazılıyor. bulunulan mekana * * gelen misafire söylenebilecek en güzel hitap etme şeklidir.