En güzel çinekop tarifi

Bir kap ya da tepsi içerisinde mısır unu ve tuz iyice karıştırılır. Temizlenen çinekop balıkları temiz bir havlu ya da kâğıt havlu ile kurulanır. Kurulanan balıklar una batırılıp tavadaki kızgın yağın içine atılır. Her iki tarafları da piştikten sonra tavadan alınarak bol yeşil salata ve limon ile servis edilir.

Çinekop fırında mı güzel olur tavada mı?

Çinekop genellikle ya fırında buğulama yapılarak ya da tavada kızartılarak pişirilir. Buğulama hem balığın lezzetinin korunmasını sağladığı hem de daha düşük kalorili olduğu için daha sık tercih edilir. Fırında çinekop yapılırken balığın yanı sıra havuç, patates, soğan gibi sebzeler tepsiye eklenebilir.

Çinekop balığı fırında nasıl yapılır?

Fırında Çinekop Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ezilmiş sarımsak, biberiye, zeytinyağı ve baharatları bir kabın içerisinde karıştırın.
  2. Çinekopların üzerine tuz serpin. …
  3. Çinekopları yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsinin içerisine ya da yağladığınız bir fırın kabına aktarın.
  4. 180 derecede ısıtılmış fırına atın.

Dec 10, 2019

Çinekop balığı fırında kaç dakikada pişer?

180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Balığın büyüklüğüne göre pişirme süresi değişse de çinekop çabuk pişen bir balık. Yaklaşık 25-30 dakika da hazır olacaktır.

Çinekop fırında oluyor mu?

Fırın tepsisine alüminyum folyo serin. Üzerine pişirme kağıdı serin. … Fırında çinekop yaparken önce pişirme kağıdını sonra da alüminyum folyoyu kapatarak 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Çinekop fırında çok çabuk pişen bir balıktır.

Fırında mısır unlu çinekop nasıl yapılır?

Çinekoplar temizlendikten sonra yıkanıp suyu iyice süzdürülür. Mısır ununun içine tuz konur ve balıklar mısır ununa iyice bulanır. Bir tepsiye yağlı kağıt serilir ve üzerine az biraz sıvı yağ sürülür. Balıklar dizilir ve üstleri kızarana kadar 200 derece fırında pişirilir.

Çinekop oltası nasıl olmalı?

Olta kısmı, 0.35 numara ve 50 kulaç uzunluğunda olup kelebeğe (mantara) sarılır. Misinanın boş ucuna 11 mm. boyunda bir fırdöndü takılır. Fırdöndünün diğer halkasına 0.35 numara ve 1 karış uzunluğunda küçük bir beden İlave edilerek ortasından 8-10 gr. ağırlığında yuvarlak bir kıstırma geçirilir.

Çinekop en güzel nasıl yapılır?

Bir kap ya da tepsi içerisinde mısır unu ve tuz iyice karıştırılır. Temizlenen çinekop balıkları temiz bir havlu ya da kâğıt havlu ile kurulanır. Kurulanan balıklar una batırılıp tavadaki kızgın yağın içine atılır. Her iki tarafları da piştikten sonra tavadan alınarak bol yeşil salata ve limon ile servis edilir.