Brokoli çorbası yapımı

Brokoli çorbası malzemeleri nelerdir?

Brokoli Çorbası İçin Malzemeler :

  1. 500 gr brokoli.
  2. 1 adet orta boy soğan.
  3. 1 adet orta boy havuç
  4. 1 adet orta boy patates.
  5. 2 su bardağı süt.
  6. 2 yemek kaşığı tereyağı
  7. 1 yemek kaşığı un.
  8. Tuz, karabiber.

Kolay brokoli çorbası nasıl yapılır?

Küçük parçalara ayırdığınız 500 gram brokoliyi 7 su bardağı su ile birlikte haşlayın. Brokoliler haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla çıkartın ve suyunu bir kenara ayırın. Ardından derin bir tencerede 1'er yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını eritin.

Terbiyeli brokoli çorbası nasıl yapılır?

Ayrı bir kapta terbiyesi hazırlanır; yumurta sarısı limon ve süt karıştırılır. Un yavaşça karıştırılarak eklenir ki topaklanma olmasın, topaklanma olursa blendır ile karıştırılır. Sebzeler yumuşayınca tencere içinde blendırdan geçirilerek pürüzsüz olması sağlanır.

Brokoli sütlü çorba nasıl yapılır?

Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tereyağı, zeytinyağı ve unu ekleyip 3-4 dakika kadar kavurun.
  2. Küçük küçük doğradığınız brokolileri ve sarımsağı ekleyip 2 dakika daha kavurun.
  3. Soğuk sütü yavaşça ve karıştırarak ekleyin. …
  4. Brokoliler yumuşayınca altını kapatın ve blenderdan geçirin.

Mar 19, 2020

Yoğurtlu brokoli çorbası nasıl yapılır?

Brokolileri yıkayın, küçük küçük dilimleyin ve tencereye ekleyip kavurun. 5-6 dakika sonra, 400 mililitre kaynar su ekleyin ve karıştırın. Brokoliler iyice yumuşadıktan sonra limon suyunu ekleyin, blender kullanarak brokolileri homojen hale getirin. Bir karıştırma kabında yoğurdu sıcak suyla karıştırın.

Brokoli çorbası hangi baharat?

Adana'dan Mardin'e, köklü baharatçılar size baharat karışımları hazırlar, dilediğinizce. Bir tanesi var ki ayrı ayrı tartılıp öğütüldükten sonra karıştırılmış yenibahar, karabiber, tarçın. kimyon, kişniş, zencefil ve karanfilden oluşuyor.

Havuçlu brokoli çorbası nasıl yapılır?

Havuçlu Brokoli Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı sıvı yağda kavuralım.
  2. Unu ekleyelim unu da kavuralım.
  3. Un kokusu çıkınca tereyağ ekleyelim.
  4. Tereyağ da iki dakika kavrulsun.
  5. Brokoli ve havucu ekleyelim.
  6. 2 dakika orta ateşte soteleyelim.
  7. Üzerine sıcak su ilave edelim ve kısık ateşte yumuşayana dek pişirelim.