Böğürtlenli sos nasıl yapılır

Küçük bir kasede 1 yemek kaşığı nişastayı 1/2 çay bardağı su ile eritin. Böğürtlenlerin üzerine ilave edip, ara sıra karıştırarak pişirin. Karıştırırken kaşığınızın tersi ile hafif hafif böğürtlenleri ezin. Pişirdiğiniz böğürtlenli sosu ocaktan alıp, ılıdıktan sonra pasta veya muhallebileriniz de kullanabilirsiniz.

Böğürtlen jölesi nasıl yapılır?

Böğürtlen ve toz şekeri rondodan geçirin ve nişasta ile karıştırarak pişirin. Kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında 4 saat kadar beklettikten sonra kalp şeklindeki beyaz çikolatalarla süsleyip servis edebilirsiniz.

Evde ahududu sosu nasıl yapılır?

Nişasta kaseye konulur üzerine yarım çay bardağından az su konulup eritilir. Böğürtlenler suyunu çekmeden yumuşayınca eritilmiş nişastası ilave edilir. Ara ara karıştırarak 2 dakika daha pişirilir ve altı kapatılıp ara sıra karıştırarak soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.

Frambuaz sos nasıl yapılır?

Frambuaz Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tencereye nişasta ve suyu alarak karıştıralım.
  2. Üzerine frambuaz ve toz şekeri ekleyerek tekrar karıştıralım.
  3. Daha sonra tencereyi ocağa alalım frambuazlar yumuşayıp püre haline gelinceye kadar karıştırarak pişirelim.
  4. Sosumuz koyulaşıp kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.

Böğürtlen ile neler yapılır?

Böğürtlenli Tarifler Enfes ve Değişik 25 Tatlı

  • #1 Böğürtlen Reçeli Yapımı …
  • #2 Böğürtlenli Kek. …
  • #3 Frankfurter Kranz. …
  • #4 Lezzet Şöleni Meyveli Tart. …
  • #5 Lezzetli Ve Pratik İrmik Topları (Videolu) …
  • #6 Smoothie Yapımı (Serinletici Meyve içeceği) …
  • #7 Böğürtlen Soslu Etimek Tatlısı (Aşamalarıyla) …
  • #8 Teremyağlı Pratik Kırıntılı Pay.

Böğürtlen marmelatı nasıl yapılır?

BÖĞÜRTLEN MARMELATI NASIL YAPILIR? Böğürtlenleri 2 kez örselemeden yıkayıp geniş ve derin bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar su doldurup kaynamaya bırakın kaynamaya başladıktan sonra yüzeyde biriken köpükleri alıp 15 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp ılıyana kadar bekletin.

Böğürtlen nasıl kaynatılır?

Böğürtlenleri güzelce yıkayıp, tencereye koyun. Üzerine 2 parmak geçecek kadar su ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra içine 2-3 parça limon tuzu ekleyip, kısa bir süre daha kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp, bu şekilde 30-35 dakika kadar bekletin.

Dondurulmuş ahududu sosu nasıl yapılır?

Dondurulmuş frambuazları küçük bir sos tenceresine alın. Toz şeker ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakın. 2. Frambuazlar çözülmeye başladığında az miktarda su ile kıvamını açtığınız mısır nişastasını katıp kıvam alana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.