Akü su seviyesi

Normal sıvı seviyesi, plakaların yaklaşık 1 cm yukarısında veya hücre açıklıklarından aşağı uzanan doldurma kanallarının tabanlarının yaklaşık 3 mm altındadır. Eğer durum buysa aküyü şu anda doldurmaya değmeyebilir. Sadece hücre kapaklarını değiştir ve üç ay sonra tekrar incele.

Akü suyu fazla olursa ne olur?

Aküye gereğinden fazla saf su ilavesi yapılırsa, araç çalıştığında, buşon deliklerinden suyun fazlası akar. Ancak bu durum, akü ve araç için zarar verici olabilir. İnci Akü teknik ekibi olarak, yarı kapalı sistem akülerde saf su dışında herhangi bir sıvı eklenmemesi konusunda araç kullanıcılarını uyarır.

Sulu aküye ne kadar su konur?

Aküden sadece su eksilir, asitte eksilme olmaz. Bu yüzden aküye sadece eksilen su kadar seperatörü 1 cm aşacak kadar saf su eklenir, kesinlikle asit eklenmez.

Akü suyu nasıl olmalı?

Eğer elektrolit, plakaların yaklaşık olarak 1 cm kadar altında kalmış ise, aküye mutlaka plakaları örtecek kadar akü suyu eklenmelidir. Bu durum ortadan kalkması ile beraber araç yeniden sağlıklı bir biçimde çalışır. Yani bu konuda belli bir seviyeye yoktur. Sadece mutlaka elektrolit plakaların üzerinde olmalıdır.

Akü normal su konur mu?

Üye. rsimsek' Alıntı: Dediğin gibi saf su ya da benzincilerde satılan asitli su da olabilirdi ama akü zaten eskimişse çeşme suyunun çok bir zararı olmayacaktır. Kendine gelmişse işe yaramıştır.

Akü suyu ne ise yarar?

Plakalar %65'i sudan, %35'i sülfürik asitten oluşan karışım içinde yüzüyor. Bu sıvı aküde elektriği ileten elektrolit görevi görüyor. Plakaların sıvıyla etkileşimi sonucunda elektron adı verilen partiküller meydana geliyor ve elektronların ızgara içindeki hareketleri ile aracın çalışması için gerekli enerji oluşuyor.

Akü suyu asit mi baz mı?

Genel olarak akü sıvısının asit olduğunu söylemek mümkün. Bunun nedeni ise akü sıvısının içerisinde sülfürik asidin sıvı çözeltisi yer almasıdır. Ağırlık olarak çözeltinin içerisinde sülfürik asit bulunduğundan dolayı, akü sıvısı asit olarak öne çıkar.

Bakimsiz aküye su konulur mu?

Bakımsız akülere asit veya su takviyesi yapılmasına gerek yoktur. Bakımsız aküler kapalı tiptedir. VRLA akü olarak da adlandırılabilir. … Bakımsız aküler AGM akü ve jel akü olmak üzere iki çeşittedir.