Şantiye şefi taahhütnamesi

Şantiye şefliği taahhütnamesi nedir?

Şantiye şefliği taahhütnamesi, yapı ruhsatı aşamasında şantiye şefliği hizmetinde bulunacak olan teknik personellerin ilgili idarelere sunacağı taahhütnamedir.

Şantiye şefliği yapmak için ne gerekli?

Başvuru sahibinin Mühendis veya Mimar ünvanlı olması durumunda, Başvuru Dilekçesine Diploma Sureti, Oda Kayıt Belgesi ve Sistem Kullanıcı Sözleşmesinin eklemesi, Tekniker veya Teknik Öğretmen olması durumunda ise Başvuru Dilekçesine Diploma Sureti ve Sistem Kullanıcı Sözleşmesinin eklemesi gerekmektedir.

Şantiye şefi başka bir işte de çalışabilir mi?

(2) Şantiye şefi, görev yaptığı ilin sınırları dışında başka bir ilde görev üstlenemez. … Şantiye şefi tarafından böyle bir yapım işinde görev üstlenilmesi durumunda aynı anda başka bir yapım işinin şantiye şefliği üstlenilemez.

Fenni mesul şantiye şefi olabilir mi?

Statik fenni mesul yapım işlerinde müteahhit, şantiye şefi, taşeron, sürveyan olarak görev alamaz.

Şantiye Şefi kaç yıl sorumludur?

Bu sorumluluğun süresi; yapı kullanma izninin alındığı tarihten itibaren, yapının taşıyıcı sisteminden dolayı on beş yıl, taşıyıcı olmayan diğer kısımlarda ise iki yıldır [6]. (2) Yapı müteahhidi ve onu temsilen görevlendirilen şantiye şefi, yapım işlerindeki kusurlardan dolayı müteselsilen sorumludur [4].

Şantiye şefi nasıl istifa eder?

Şantiye şefinin görevden ayrılmak istemesi halinde istifasını, aynı gün içerisinde ilgili idaresine yazılı olarak; yapı müteahhidine ise noter aracılığıyla veya müteahhidin tebligata elverişli elektronik adresine bildirmesi gerekecek.

Şantiye şefliği başvurusu nasıl yapılır?

E-posta geldiğinde sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapıldıktan sonra sol taraftaki Hesap Başvurusu bölümünden Şantiye Şefliği seçilir. Açılan sayfada istenilen bilgileri doldurduktan sonra BAŞVUR dediğinizde başvurunuz gerçekleşir.