Üstümde ağırlık var ne yapmalıyım

Bir insanın üstüne neden ağırlık çöker?

Yoğun karbonhidratlı besinler tüketildiğinde kan şekerinde artış olur. Bu besinleri yediğinizde serotonin üretimi artar bu da ağırlık çökmesi dediğimiz uyku haline hatta uyuklamalara neden olur.

Vücutta ağırlık hissi neden olur?

Genç insanlarda iş stresi, kansızlık, depresyon veya düşük tansiyon gibi sebepler yorgunluğa neden olurken, daha yaşlılarda diyabet, börek, kalp ve karaciğer sorunları da yorgunluğa neden olabilir. Kronik yorgunluğa sebep olan başlıca durumların başında depresyon gelmektedir.

Kendimi çok yorgun hissediyorum ne yapmalıyım?

Kendinizi yorgun hissederken, spor yapmanın sizi daha da yoracağı yanılgısına düşmeyin. Aksine düzenli olarak egzersiz yapmak, yorgun hissetmenizi önler ve sizi dinç tutar. Gün içerisinde kısa yürüyüşler, evde de kolayca yapabileceğiniz egzersiz programları, yüzme, koşu, pilates gibi sporlardan destek alın.

Enerji düşüklüğü neden olur?

Enerji düşüklüğüne neden olan etmenler arasında; özellikle sürekli olarak koltukta oturmak ve sonra evde uzun süre kalmaktır. Sürekli aynı pozisyonda kalmak enerji düşüklüğü yapar. Bilgisayar kullanırken ve televizyon izlerken daha çok ortaya çıkar. Çünkü vücut hareketsizliği uyumakla birlikte tutmaktadır.

Enerjim yok halsizim ne yemeliyim?

Demir içeren gıdalar yeşil yapraklı sebzeler, et ve balık tüketirseniz halsizliği önlemiş olursunuz. Karbonhidrat içeren gıdalar vücuda enerji veren ve zinde tutan gıdalardır. Özellikle nişasta içeren gıdalar, sebze ve meyveler, tahıl içeren gıdalar almanız gün içerisinde oluşan halsizlik sorununa takviye olacaktır.

Boşalmak yorgun hissettirir mi?

boşalma miktarı ile doğru orantılı olmayan yorgunluktur. boşalma sonrası insanın enerji üreten glikojen depoları aniden tükendiği için kas kütleleri zirve sonrası enerji ihtiyacını karşılayamıyor ve uyku hali baş gösteriyor.

Sürekli uyku hali ve halsizlik neyin belirtisi?

Uykucu hastalığı olarak bilinen sürekli uyuma isteği tıp literatüründe “narkolepsi” olarak ifade edilmektedir. Halsizlik ve uyuma isteği uzun süre devam eden kişilerde bu hastalık tespit edilmektedir.